Sjan van Dijck-Huybregts

Sjan van Dijck-Huybregts, geboren 4 februari 1964 te Middelbeers, nam in Barcelona 1992 deel aan de Olympische Spelen op het onderdeel boogschieten.

Ze kwam uit in de teamcompetitie waarbij Nederland het tot de achtste finale bracht. Het nationaal vrouwenteam bestaande uit Van Dijck zelf, Jacqueline van Rozendaal en Christel Verstegen, werd in de eerste ronde 14e. In de achtste finale werden ze echter na een tie-break uitgeschakeld door China.

Op het individuele vrouwennummer eindigde Sjan op de 59e plaats. Zij plaatste zich met een totaal van 1154 punten niet voor de achtste finales.

Sjan van Dijck schiet met een recurveboog. Ze is nog steeds actief. In juni 2008 werd ze nog Nederlands kampioen op de 25 meter, wat ze herhaalde in 2010. In  2011 streed ze met de Nederlandse ploeg in Italië om de Europese titel, waar ze net naast het brons grepen.

Naast de sport, waarin ze jong talent traint, heeft Van Dijck een deeltijdbaan bij Philips. Ook dochter Claire mag zich Nederlands kampioene noemen (2010).

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Meer weten?
Oirschot's grote stoel, symbool van de meubelindustrie
Gebied Oirschot
images/hourglass.png

ZOEKEN...